بطورکلی HACCP شامل هفت اصل اساسی و به شرح زیراست :
1 – مشخص نمودن تمامی خطرات بالقوه ، تجزیه وتحلیل خطرات و تعیین اقدامات لازم به منظور پیشگیری .
این روشها ممکن است شامل تعیین چگونگی و روش استفاده از دما و زمان برای پخت محصول باشد.
5 – انجام اقدامات اصلاحی درمواردی که سیستم پایش مشخص کند که CCP تحت کنترل نیست .
6 – تعیین روشهایی به منظور تائید عملکرد کارای سیستم HACCP .
7 – مستندسازی روشها وثبت و بایگانی مناسب برای اصول وکاربردآنها .
3 – تعیین موارد استفاده فرآورده
4 – ترسیم نمودارجریان خط تولید
5 – تایید نمودارجریان درمحل کارخانه توسط تیم HACCP
6 – شناسایی خطرات بالقوه و تعیین اقدامات کنترلی برای آنها ( اصل 1 )
8 – تعیین حدودبحرانی برای CCP ها ( اصل 3 )
9 – ایجاد سیستم کنترل و پایش برای CCP ها ( اصل 4 )
10- اقدامات اصلاحی برای انحرافات احتمالی ( اصل 5 )
11- تعیین روشهای تائید سیستم ( اصل 6 )
12- مستند سازی و بایگانی ( اصل 7 )
برخی از هزینه های رایج برقراری سیستم HACCP به شرح زیر است:
- هزینه آموزش کارکنان کارخانه درحین برقراری سیستم .
- هزینه ایجادتغییرات ساختاری درمحوطه کارخانه یا بخش های تولیدی .
- هزینه سرمایه گذاریهای مربوط به تهیه تجهیزات موردنیازبرای برقراری HACCP.
- هزینه مستندسازی سیستم توسط کارکنان .
- هزینه گزارش گیری و ثبت رکوردها(نتایج) درطول فرآیند .
- هزینه برنامه ریزی زمانی برای بکارگیری ازمنابع کارخانه درامر ایجاد HACCP .
- هزینه توقف احتمالی خط تولید برای استقرار HACCP .
- هزینه نگهداری سیستم HACCP پس از استقرار .
- هزینه آموزش کارکنان کارخانه برای عملکرد بهتر پس از استقرار HACCP .
برخی ازمزایای HACCP به شرح زیر می باشد :
- ارتقاء سطح ایمنی موادغذایی تولیدشده درکارخانه و ارائـه شواهد مستند مبتنی براین امر
- دستیابی به راهکارهای جدید برای پیشگیری های مناسب در بخش ایمنی موادغذایی
- کمک به شناخت راههای ارتقاء فرآیند تولید
- افزایش کیفیت و ثبات محصولات تولید شده
- کاهش هزینه های مربوط به آزمون محصول نهایی
- کاهش هزینه کل از طریق کاهش ضایعات و دوباره کاریهای شغلی
- افزایش میزان نظارت و کنترل درطول پروسه تولید
- ایجاد شناخت ودرک عمیق تر کارکنان کارخانه از اهمیت رعایت ایمنی موادغذایی
- نیاز کمتر به منابع فنی و تکنیکی ، بدلیل تعیین نقاط بحرانی و کنترل آنها درطول فرآیند
- افزایش حس تعهد و مسئولیت کارکنان
- افزایش عملکرد کارکنان و نیز میزان بهره وری آنان درحین انجام کارهای تیمی
- ایجاد دلگرمی و تحرک بیشتر درکارکنان با فراهم آوردن محیط کار بهداشتی و پاکیزه
- استفاده کارآمد ازتمامی منابع موجود درکارخانه
- کاهش احتمال بروز تبلیغات سوء برعلیه محصول تولیدی
- سهولت کار بازرسان خط تولید و ارائـه مستندات و گزارشهای ثبت شده درطول پروسه تولید
- افزایش میزان رضایت مشتری ازمصرف محصول نهایی
- افزایش اعتماد مشتری و مصرف کننده به محصول و کارخانه
- ایجاد شرایط مناسب برای حضور در بازارهای بین المللی ، باتوجه به رعایت استانداردهای بین المللی
- بهبود روابط بین تولیدکنندگان ، فروشندگان مواداولیه ، بازرسان و مصرف کنندگان نهایی محصول
- تکمیل اهداف اجرایی و انطباق با برقراری سایر سیستمهای مدیریت کیفیت(مانندISO 9000).
کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ، کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ،کافی شاپ، کافی شاپ، آموزش کافی شاپ، کتاب کافی شاپ، راه اندازی کافی شاپ، دکوراسیون کافی شاپ، پرسنل کافی شاپ، تجهیزات کافی شاپ، مواد اولیه کافی شاپ