ایران شف- مشاوره و راه اندازی رستوران صفر تا صد88663551

ایران شف- مشاوره و راه اندازی رستوران صفر تا صد88663551

راه اندازی رستوران از صفر تا صد : شرکت ایران شف اولین مرکز تخصصی راه اندازی در ایران88663551-88663644
ایران شف- مشاوره و راه اندازی رستوران صفر تا صد88663551

ایران شف- مشاوره و راه اندازی رستوران صفر تا صد88663551

راه اندازی رستوران از صفر تا صد : شرکت ایران شف اولین مرکز تخصصی راه اندازی در ایران88663551-88663644

راه اندازی رستوران صفر تا صدwww.iranchef.com

رستوران استاندارد چه ویژگی هایی باید داشته باشد.


مشاوره و راه اندازی از صفر تا صد توسط شرکت ایران شف

فضای داخلی رستوران

فضاهای داخلی رستوران‌ها هم به چند بخش سالن اصلی رستوران، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و... تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی این بخش‌ها هم می‌پردازیم. سالن اصلی رستوران خود به بخش‌های متعددی تقسیم می‌شود:

پذیرش: باید در معرض دید عموم قرار بگیرد تا فرد پس از ورود به محیط داخل رستوران دچار سردرگمی نشود.

بار: بعضی از رستوران‌ها یک بار نوشیدنی غیرالکلی برای مشتریان در حال انتظار دارند. طرح آنها باید به‌گونه‌ای باشد که سرپیشخدمت بتواند به‌راحتی سفارش‌ها را بگیرد.

کافه سرویس: ۸۳/۰ تا ۵/۱ متر مربع برای هر نفر. کافه‌ها معمولا خانوادگی هستند و غذا حتما به‌وسیله پیشخدمت به این قسمت‌ها برده می‌شود.

بار قهوه: ۲/۱ تا ۴/۱ مترمربع برای هر نفر. این‌گونه بارها عموما به صورت سلف‌سرویس هستند.

سلف‌سرویس: ۴/۱ تا ۷/۱ مترمربع برای هر نفر با یک پیشخوان بلند.

پیشخوان: باید در مکانی در مقابل دید افراد قرار بگیرد. در رستوران‌های سلف‌سرویسی نقشه آرایش صحیح برای پیشخوان می‌تواند بخش مهمی از طراحی باشد.

سالن ضیافت‌های رسمی: ۸/۰ تا ۲/۱ متر مربع برای هر نفر. سالنی است که به طور سنتی از یک میز اصلی بعضا روی یک سکو با میزهای جانبی تشکیل می‌شود.

جالباسی یا محل نگهداری پالتو: این محل باید قبل از ورود به رستوران در قسمت ورودی رستوران تعبیه شود تا مشتریان بتوانند برخی از اشیای خود مانند پالتو، کت، کلاه یا بسته‌های مختلف را در آنجا قرار دهند. صحیح آن است که اتاق کوچکی با یک نفر مسوول برای تحویل گرفتن پالتو، چتر و دادن شماره در نظر گرفته شود. مسوول این قسمت باید بر اموال مهمانان به دقت نظارت و از ربوده شدن وسایل جلوگیری کند.

ایستگاه پیشخدمت: باید در مکانی قرار بگیرد که مزاحم مهمان‌ها و افراد نشود.

مکان نشستن: رستوران‌ها باید به‌گونه‌ای طراحی شود که بتوانند تنوعی در آرایش صندلی‌ها به وجود آورند (مثلا فضاهای۴، ۶ و ? نفره)

● آشپزخانه

آشپزخانه باید در یک سطح باشد تا بتواند سرویس‌دهی کامل را انجام دهد. ناحیه آماده‌سازی غذا و انبارها باید در دسترس باشند. قسمت‌های داخل آشپزخانه را نیز می‌توان به قسمت‌های زیر تقسیم کرد:

ناحیه پخت‌وپز: دارای پلان آزاد است تا پیشخدمت‌ها و آشپزها به‌راحتی بتوانند در فضا حرکت کنند و وظایف خود را به‌راحتی انجام دهند.

ناحیه تجهیزات: مکانی است برای قرار دادن تجهیزات مانند سرخ‌کن‌، کباب‌پز و...

ناحیه آماده‌سازی: دارای پلان آزاد برای آماده‌سازی غذا برای سرو مشتری است که این مکان می‌تواند به صورت اتاقکی در مجاورت ناحیه پخت و پز هم باشد.

بخش شستشو: باید فضای کافی برای جمع‌آوری، شستشو و خشک‌کردن و طبقه‌بندی ظروف داشته باشد.

ناحیه مربوط به کارکنان: مانند اتاق غذاخوری و استراحت کارکنان که این اتاق غذاخوری معمولا به صورت سلف‌سرویس با صندلی‌های کوچک است و در رستوران‌های بزرگ‌تر اتاقی مخصوص برای استراحت سرآشپز با حمام مخصوص وی هم در نظر گرفته می‌شود.

ناحیه انبار مواد غذایی: به بخش نگهداری موادخشک و منجمد و... تقسیم می‌شود.

سرویس بهداشتی: فضای موردنیاز سرویس در رستوران برای هر نفر ۱۵۰در۱۲۰ سانتی‌متر است که برای خانم‌ها و آقایان باید فضای جدایی در نظر گرفت. نحوه قرارگیری سرویس باید به‌گونه‌ای باشد که در معرض دید عموم قرار نگیرد و تهویه آن به خوبی انجام شود.

صندلی رستوران: پس از ورود مشتری به سالن، اولین عاملی که در ارتباط مستقیم با وی قرار می‌گیرد، صندلی است. صندلی تعیین‌کننده مدت زمانی است که مشتری در رستوران سپری می‌کند. برای رستوران‌های لوکس حتی‌الامکان باید از صندلی مبله استفاده شود. بهتراست پشتی صندلی صاف باشد تا به‌راحتی بتوان روی آن نشست. پهنا و ارتفاع صندلی باید مناسب باشد و انتخاب آن به‌گونه‌ای باشد که برای فرد فضای چرخش محدود در نظر گرفته شود و اگر زمانی به پهلو چرخید، فرد کناری مجبور نباشد جابجا شود. به علاوه، تعداد میزها باید متناسب با تعداد افراد باشد و هنگام چیدمان حریم خصوصی افراد در نظر گرفته شود.

درطراحی موفق یک رستوران،تا حد زیادی به چگونگی مشاهده (احساس) مشتری بستگی دارد. در محیطهای شلوغ و پرازدحام سردر(Facade) رستوران باید به گونه ای باشد که کاملاً مشخص و مجزا به نظرآید و جلب توجه کند. این مساله به ویژه در مورد رستورانهای حاشیه جاده ها بسیار حایز اهمیت است و باید به گونه ای طراحی شود که اتومبیلی که با سرعت از آن محل عبور میکند تابلوی رستوران (Signage) و سردرآن را مشاهده نمایدو تابلو رستوران یکی از اجزای بسیار پراهمیت درطراحی خارجی رستوران است و عامل مشخص کننده ای در نمای خارجی رستوران به شمار می رود زیرا موجب جلب توجه مشتری شده، در ذهن آنها به عنوان نشانه رستوران باقی می ماند. امروزه طراحان گرافیک، با بهره گیری از رنگ، فرم خاص و نورپردازی، تابلوهایی بسیار تاثیرگذار که پیام آن نیز روشن, واضح و در عین حال بسیار جذاب است خلق می کنند. سبک حروف روی تابلو نیز باید منعکس کننده نوع رستوران باشد و به مردم نشانه هایی را که بدانند در داخل رستوران با چه روبرو می شوند, ارائه نماید. گذشته از شکل تابلو، خوانا بودن حروف روی آن نیز امری ضروریست. تابلو ضمن اینکه از اجزای تکمیل کننده طراحی ساختمان است، در عین حال عاملی مستقل است که باید با طراحی معماری هماهنگ باشد. بنابراین وجود تابلویی که خواندنش آسان باشد و نیز جلب توجه نماید ضروری می باشد.

مشخص بودن سردر رستوران را می توان با رنگی کردن و به نوعی جدا کردن از ساختمان های اطراف طراحی کرد و نمی بایست تابلو را با خط هایی که خواندن آن به راحتی امکان پذیر نیست نوشت یا تابلورا با رنگهای زمینه و نوشته یک رنگ طراحی و آویزان کرد. طراحی برای سردرساختمان رستوران، خود به تنهایی موجب تمایز آن رستوران از سایر رستورانهای رقیب است و تصویری به یادماندنی در ذهن میهمانان ایجاد می نماید البته باید به نامی که برای رستوران انتخاب می شود توجه کرد که نام مناسب انتخاب نمایند.

اغلب مشتریان ممکن است از آشنا یان خود راجع به رستورانی چیزی بشنوند یا تبلیغ آنرا بخوانند یا قسمت ها و طراحی های بیاد ماندنی را به خاطر بسپارند تمامی این اطلاعات موجب می شود که مشتری به رفتن یا نرفتن به آن رستوران برای اولین بار تصمیم بگیرد.با صرف اولین غذا دررستوران، بیشتر مشتریان در مورد بازگشت مجدد به آنجا تصمیم می گیرند.

ظاهر رستوران به شیوه های گوناگونی بر مشتری تاثیر می گذارد. مسلماً مکان دارای نقش تعیین کننده در سبک معماری رستوران است. بدین معنا که طراحی رستوران کنار دریا با رستوران داخل شهریا بین جاده ای یکسان نیست مشتری طبق مکان رستوران, انتظار طراحی خاصی را نیزدارد در نتیجه ظاهر رستوران, به شیوه های گوناگونی برمشتری تاثیر می گذارد.

اولین نگاه مشتری به بخش آشکاررستوران می باشد. سردر و ظاهر ساختمان و سپس دکور ،طراحی میز و صندلی ،نور پردازی ، رنگ ، کف سالن ، وغیرو که نشان دهنده لوکس و مجلل بودن رستوران یا ارزان قیمت بودن خواهد بود برای تصمیم به رفتن یا نرفتن به رستوران میکند و همین نکته است که به مشتری القا می کند که قیمت این رستوران چند است آیا میتواند ازاین رستوران استفاده کند یا خیر ؟ مشتری معمولاً برای انتخاب رستوران دلخواه، به شیوه جستجو برای خرید کالاعمل می کند. اگر ظاهرآن جالب باشد به داخل و مشخصات دیگر آن هم نگاهی می اندازد .

طراحی باید همچون عاملی نیرومند، تصمیم به بازگشت مجدد به رستوران را در مشتریان تقویت کند.چنانچه طراحی ظاهر ساختمان و تجهیزات مناسب نباشد مردم همیشه و با شک و تردید غذا انتخاب می کنند که آیا غذا سالم است یا خیر چنین می پندارند که مثل رستورانهای کنار جاده ها محیط غیر بهداشتی دارند وانتظار سرو غذا با ظروف لب پریده وغیر بهداشتی و قاشق چنگال چرب را رستورانی با ساختاری غیرازاین، غیر عادی جلوه می نماید. طراحی مناسب خارجی غالباً مانع از بروز چنین پیش داوری ها می شود.امروزه بسیاری از رستوران ها تابلو و محلهای ورودی خود را ارتقا بخشیده اند تا بتوانند با جلب نظر مشتریان، آنان را به ورود به رستوران تشویق کنند. بخش خارجی رستوران همانند ساختمانی فوق مدرن و بسیار لوکس می نماید که این چنین نمایی می تواند حاکی از فضای بسیار مجلل و باشکوه در داخل رستوران باشد.

رستورانهایی که طراحی وتشکیلات و نور پردازی و فضای مناسبی داشته باشند محیط گرم و صمیمی و شاد را برای مشتری تداعی می کنند.

اگر مکان رستوران که نقش تعیین کننده در سبک معماری رستوران دارد درست طراحی شده باشد و از طراحی های یکنواخت و تقلیدی استفاده نشده باشددر چنین مواردی، مشتری فضای رستوران را بر خلاف ذهنیتی که از قبل در مورد تریاها و رستورانهای یکنواخت و خسته کننده داشته می بیند و جذب محیط رستوران می شود.

پس یکی از رموزکلید موفقیت در طراحی ((منحصر به فرد)) بودن آن است. در مورد رستورانهای زنجیره ای, عامل معماری و طراحی و آرم خاص است که به سرعت با مشتری ارتباط برقرارمی کند و به سرعت موجب شناسایی آن از طرف مشتری می شود.با این وجود، باید توجه داشت که تکیه زیاد بر چشم انداز (ظاهر) معماری موجب محدودیت قابلیت تغییرساختمان درآینده می گردد. همچنین چشم انداز ساختمان باید به گونه ای طراحی شود که به راحتی قابل تقلید برای دیگران نباشدوهرگزاز قرینه سازی استفاده نکننداشخاص و رانندگان که از جلوی رستوران می گذرند نه تنها متوجه خود ساختمان، بلکه متوجه مناظر طبیعی اطراف آن نیز می شوند.درحقیقت, دور نما به تاثیر اولیه رستوران بر افراد کمک می کند. دورنما نیز همانند سردروتابلو نشانگر فضای درون رستوران است.

به همین ترتیب مشاهده دورنمایی که درآن گیاهان بدون آرایش خاصی قرار گرفته و انواع مختلف گلها و درختان درآن یافت می شود، مسلماً محیط غیر رسمی داخل رستوران را به مشتری القا می کند. دربرخی موارد هماهنگی طرح دورنما و معماری ساختمان نوعی تاثیردراماتیک را ایجاد می نماید.رستورانی که در محلی قرار گرفته باشد که مناظر بسیار دیدنی و جذاب در اطراف آن و سایر عوامل طراحی نیز منطبق و هماهنگ با محیط طبیعی آن منطقه انتخاب شده باشد موفق تر می باشند دورنما در رستورانهایی که پارکینگ نیز دراطراف آن قراردارد بسیار حایزاهمیت است.زیرا بعضی مواقع می توان با آرایش هنرمندانه درختان و بوته ها ساختمانها و محلهای بد منظره اطراف را از دید مشتریان پنهان داشت.

همانگونه که گفته شد تصویر خارجی رستوران، تاثیر اولیه را بر مشتری گذاشته با مشاهده آن فضای خاصی متناسب با نمای خارجی رستوران برای خود تجسم می نماید. تاثیر بعدی درلحظه قدم گذاردن مشتری ازورودی (Entery) در جلویی به قسمت ورودی رستوران ایجاد می شود. راهروی کوچک بین در و قسمت پذیرش موجب می شود که مشتری قبل از ورود به محیط پرهیجان داخل، جلو ورودی توقف کوتاهی داشته باشد. شیوه های جداسازی محیط خارج ازداخل رستوران باید با نوع و مکان رستوران هماهنگ شود.

شرایط آب و هوایی ایجاب می کندکه قسمت ورودی رستوران دارای یک فیلتر باشد اینکه فضای بین درورودی با دررستوران ایجاد شوددربیشتر موارد وجود این فضای ورودی یک ضرورت است و شکل آن بر شناخت مشتری از رستوران تاثیر می گذارد. در رستورانهایی که ازدر شیشه ای استفاده شده است، مشتریان می توانند محیط داخل رستوران وحتی غذا های رنگین روی میزها را مشاهده کنندکه خود نوعی دعوت است اما در چوبی نوعی حس کنجکاوی را در مشتری برمی انگیزد.گاهی ایجاد چنین حس کنجکاوی می تواند آگاهانه و از روی عمد باشد و در بعضی موارد نیز باعث امتناع مشتری از ورود به رستوران گردد.

در ورودی علاوه براینکه نشانگر نوع رستوران است باید به راحتی نیز قابل استفاده باشد. و ضمناً بایدتوجه شود تا بوی غذاهای که دررستوران طبخ میشود دراین مکان به مشام نرسد .

بطور کلی ، هتل داران و صاحبان رستوران ها که مبالغ گزافی به نیت خدمت اجتماعی و به امید بر داشت سود متعارف و جلب مشتری بیشتر سرمایه گذاری کرده اند ، قطعاً موارد مشروحه را در نظر خواهند گرفت تا زحمات آنها به نتیجه رضایت بخشی منتهی گردد .




انواع رستوران:

۱_ رستوران های معمولی: که خود به سه دسته تقسیم بندی میشوند:

۱-۱_ رستوران های سنتی۱٫۳تا ۱٫۹ متر مربع برای هر نفر با میزهای ۲ نفره وچند نفره با پیشخدمت سرویس فضای نمایش و فضای کافی برای افراد

۲-۱_ رستوران های با میز سلف سرویس :۱٫۶ متر مربع برای هر نفر فضای سلف سرویس، فضای پختن و آماده سازی غذا

۳-۱_ رستوران های ویژه :دارای ۲ متر مربع فضا برای هر نفر و الزامات خاص

۲_ گریل روم Grill Room

گریل روم سالن مخصوصی است که در مقابل مشتری، غذا طبخ می شود ، در این سالن تمام وسایل رستوران و آشپزخانه وجود دارد و افرادی که مایل باشند، می توانند در این سالن غذا صرف کنند.

۳_ فود کورت Food Court

فود کورت به سالنی بزرگی گفته میشود که به چند غرفه مختلف تقسیم شده و در هر غرفه غذای های خاص یا دسر های مختلف ارا ئه می شود و تمام غذا های که دراین مجموعه فروخته میشود قیمت ارزان و سریع است و محل نشتن برای تمام غرفه ها یک سالن مشترک است و هر غرفه برای دریافت پول خود صندوق جداگانه ای دارد و سلف سرویس اداره می شوند این مکان ها معمولا در محل های تجاری بزرگ مثل پاساژ ها برای صرف غذای مشتریان دایر می شود.

۴_ تریا Teria

در سالن تریا ، بستنی ، نوشابه ، چای ، قهوه ،کیک و غذاهای ساده مانند همبرگر و ساندویچ سرو می شود .گاهی مسافرین ، در ساعاتی به هتل وارد می شوند که رستوران تعطیل است ولی تریا ظرف ۲۴ ساعت بازاست ونباید بسته باشد،ازاین جهت مسافران می توانند هرساعت که وارد هتل شدنداز تریا استفاده نمایند .ضمنا قیمت آنچه که در تریا مصرف می شود ارزانتر از قیمتی است که در رستوران حساب می شود.

۵_ رستورا ن های بوفه Buffet

به رستوران هایی گفته میشود که از قبل چندین نوع غذا های مختلف و متنوع همرا با دسر آماده روی میز به زیبائی چیده اند و هر کس مایل است هر چقدر خواست می تواند از این غذا ها استفاده کند و محدودیت برای استفاده چند بار ندارند و قیمت برای هر نفر جلوی درب ورودی نوشته شده است و فقط نوشابه توسط گارسن سر میز سرو می شود وجه آن جداگانه محاسبه و صورت حساب داده خواهد شد این رستوران ها باید دقت کنند که ظروف غذائی که در روی میز بوفه تمام شده فوراً از همان غذا جایگزین نمایند.


فضاهای داخلی رستوران :

سالن اصلی رستوران. آشپزخانه.سرویس بهداشتی.بخش اداری

سالن اصلی رستوران خود به بخشهای زیرمیتواند تقسیم شود:

۱_ پذیرش :که باید در معرض دید عموم قرار بگیرد تا فرد پس از ورود به محیط داخل رستوران دچار سر در گمی نشود.

۲_ بار : بعضی از رستوران ها یک بار نوشیدنی برای مشتریان در حال انتظار دارند طرح آنها باید به گونه ای باشد که سر پیشخدمت بتواند به راحتی سفارشها را بگیرد.

۳_ کافه سرویس: 0/83 تا ۱٫۵ متر مربع برای هر نفر .کافه ها معمولا خانوادگی هستند و غذا به این قسمت ها حتما توسط پیش خدمت برده میشود.

۴_ بار قهوه: ۱٫۲تا ۱٫۴ متر مربع برای هر نفر این گونه بارها عموما به صورت سلف سرویس هستند.

۵_ سلف سرویس: ۱٫۴ تا ۱٫۷ نتر مربع برای هر نفر با یک پیش خوان بلند.

۶_ پیش خوان: باید در مکانی در مقابل دید افراد قرار بگیرد در رستوران های سلف سرویسی نقشه ی آرایش صحیح برای پیش خوان میتواند بخش مهمی از طراحی باشد.

۷_ سالن ضیافت های رسمی: 0/8 تا ۱٫۲ برای هر نفر سالنی است که به طور سنتی از یک میز اصلی بعضاً بر روی یک سکو با میز های جانبی تشکیل میشوند.

۸_ جالباسی یا محل نگهداری پالتو: این محل باید باید قبل از ورود به رستوران در قسمت ورودی رستوران تعبیه شود،تا مشتریان بتوانند برخی از اشیاء خود نظیر پالتو، کت، کلاه و یا بسته های مختلف را در آنجا قرار دهند.

صحیح آنست که اتاق کوچکی با یکنفر مسئول که برای تحویل گرفتن پالتو چتر و دادن شماره اینکار را انجام دهد مسئول این قسمت باید بر اموال مهمانان به دقت نظارت و از ربوده شدن وسایل جلوگیری کند.

۱۰_ ایستگاه پیش خدمت(WC): باید در مکانی قرار بگیرد که مزاحم میهمان ها و افراد نشود.

۱۱_ مکان نشستن: رستوران ها باید به گونه ای طراحی شوند که تنوعی در آرایش صندلی ها را به وجود آورند( برای مثال فضاهای ۴٫۶و ۸ نفره)

آشپزخانه:

آشپزخانه باید در یک سطح باشد تا بتواند سرویس دهی کامل را انجام دهد ناحیه ی آماده سازی غذا و انبارها باید در دسترس باشند.

قسمتهای داخل آشپزخانه را نیز میتوان به قسمتهای زیر تقسیم کرد:

۱_ ناحیه ی پخت و پز : که دارای پلان آزاد است تا پیش خدمتها و آشپزها به راحتی بتوانند در فضا حرکت کرده و امر مربوط به خود را به راحتی انجام دهند.

۲_ ناحیه ی تجهیزات: مکانی است برای قرار دادن تجهیزات نظیر سرخ کن کباب پز و …

۳_ ناحیه ی آماده سازی: که دارای پلان آزاد جهت آماده سازی غذا برای سرو مشتری میباشد که این مکان میتواند به صورت اتاقکی در مجاورت ناحیه ی پخت و پز هم باشد.

۴_ ناحیه ی شست و شو: که باید فضای کافی برای جمع آوری و شستشو و خشک کردن و طبقه بندی ظروف را داشته باشد

۵_ ناحیه ی مربوط به پرسنل : مانند اتاق غذا خوری و استراحت پر سنل که اتاق غذا خوری پرسنل معمولا به صورت سلف سرویس با صندلی های کوچک است در رستوران های بزرگ تر اتاقی مخصوص جهت استراحت سر آشپز با حمام مخصوص وی در نظر گرفته میشود.

۶_ ناحیه ی انبار مواد غذایی: که خود به بخش نگهداری مواد خشک و منجمد و… تقسیم میشود.

سرویس بهداشتی :

فضای مورد نیاز سرویس در رستوران برای هر نفر …..تا…. است که برای خانم ها و آقایان باید فضای جدایی در نظر گرفت نحوه ی قرار گیری سرویس باید به گونه ای در نظر گرفته شود که در معرض دید عموم قرار نگیرد و تهویه ی آن به خوبی انجام شود.

فضای اداری:

در رستوران های بزرگ اتاقی جهت مدیریت رستوران و فضایی جهت استراحت مدیر در نظر گرفته میشود.


بهداشت در رستوران:

تمام سطوح آشپزخانه باید قابل شستشو باشند معمولا سطح آشپزخانه ی عریض با شیب کمتر از ۱:۲۰ مناسب است کانال های تخلیه ی کفی در ناحیه ی آشپزخانه و انبار مورد استفاده قرار میگیرند سطوح غیر لغزنده و کاشی کاری در آشپزخانه الزامی است.



تاسیسات:

تمام امور آب برق و گاز باید توسط مجربین این امر اجرا شود. تجهیزات برقی باید به قطع کن های اضطراری مجهز باشند.مقررات بهداشتی غذا نیازمند تهویه ی کافی برای خارج ساختن بخار بو و …است. تهویه ی مکانیکی هوا با سرعت ۷٫۷ تا ۱۰٫۲ متر بر ثانیه ضروریست دمپر یا دریچه های اتوماتیک آتش،فیلتر های روغن و… از اهمیت زیادی برخوردارند پنجره ها باید مجهز به توری باشند و چنانچه از تهویه ی مکانیکی استفاده میشود بدون بازشو باشند

جهت کاهش صدا در رستوران ها باید بین دیوارهای آشپزخانه ها با غذاخوری و یا بین دیوارهایی که نمیخواهیم انتقال صوت در آنها وجود داشته باشد عایق کاری صوتی شوند.سطوح جاذب صدا برای این امر مفید هستند.


لوازم رستوران

لوازم رستوران عبارتست از : میز ، صندلی ، میز کمکی ، میز چرخدار ، میز مقسم ، میز صندوق ، میز سرویس ، صندلی مخصوص اطفال ، ظروف مختلف سرویس ، گلدان برای گل ، تریلی های مختلف برای دسر و ظروف ، هواکش برای خارج شدن دود .

میزهای رستوران : میز های رستوران باید بدون لبه باشد ، شکل این میزها مربع مستطیل یا گرد است ، برای برگزاری میهمانی ها وجشن ها معمولاً از میزهایی استفاده می شود که به هم وصل و جدا می شوند . شکل این میزها نیز مربع مستطیل می باشد ، جدا شدن این میزها از یکدیگر از آن جهت ضروری است که به آسانی حمل و نقل شوند تا بتوان آنها را از درب ها خارج یا داخل کرد . میزهایی که برای رستوران انتخاب می شود دو نفره ، چهار نفره ، شش نفره و هشت نفره می باشد.

میزکمکی : میزکمکی را در موقع سرو ، کنار میز مشتری قرار می دهند و روی آن به تعداد مشتریان ، بشقاب و دیس غذا می گذارند و غذا را در کنار میز مشتری و مقابل او می کشند و کمک گارسن آن را جلوی مشتری قرار می دهد ، اندازه میز کمکی معمولاً ۸۵×۴۰ سانتی متر است .

صندلی مخصوص کودکان : از صندلی های معمولی بلند تر است و حتماً باید دسته دار باشد تا اطفال مسافرین بتوانند از آن به راحتی استفاده کنند.

صندلی رستوران : پس از ورود مشتری به سالن غذا, اولین عاملی که در ارتباط مستقیم با وی قرار می گیرد، صندلی است. صندلی تعیین کننده مدت زمانی است که مشتری در رستوران سپری می نماید.برای رستوران های لوکس حتی الامکان باید از صندلی مبله استفاده شود ، بهتراست پشتی صندلی صاف باشد تا براحتی بتوان روی آن نشست.

اصول آشپزی با ایران شف www.iranchef.com

اصول آشپزی نوین  و روشهای پخت


فرهاد زعفری هشجین مولف و مدرس دانشگاه هتلداری

اگر می خواهید آشپزی را یاد بگیرید و با شیو ها و اصول پخت و پز آشنا شوید سعی کنید با روش های طبخ انواع مواد غذایی از طریق دیداری یا عملی آشنایی پیدا کنید. تا حالا برایتان پیش آمده که تصمیم بگیرید برای یک نفر خاص یک غذای معرکه و همه چیز تمام درست کنید؟

وب‌سایت ایران شف: اگر می خواهید آشپزی را یاد بگیرید و با شیو ها و اصول پخت و پز آشنا شوید سعی کنید با روش های طبخ انواع مواد غذایی از طریق دیداری یا عملی آشنایی پیدا کنید. تا حالا برایتان پیش آمده که تصمیم بگیرید برای یک نفر خاص یک غذای معرکه و همه چیز تمام درست کنید؟ اگر الان این تصمیم را دارید، اصلا نگران نباشید و استرس به خود راه ندهید. هر چیزی که برای پختن یک غذای مناسب احتیاج دارید در این مقاله وجود دارد و به شما بسیار کمک خواهدکرد. اگر با اصطلاحات آشپزی آشنایی ندارید، این مطلب را بخوانید.

انواع شیوه های پخت و پز

وقتی تصمیم می گیرید یک غذای مناسب برای یکی از وعده های غذایی تان درست کنید، حتما در ذهنتان روش هایی که می توانید غذا را به کمک آن ها بپزید، مرور می کنید که مثلا از چه روشی استفاده کنید یا کدام مناسب تر است. همان طور که می دانید شیوه های متفاوتی برای پختن غذا وجود دارد. اگر تفاوت آن ها را نمی دانید، این مقاله به شما کمک می کند تا بتوانید با شیوه های پخت آشنا شده و آن ها را در آشپزی تان به کار بگیرید.

۱- جوشاندن (آب پز شدن)؛ Boiling

اصطلاح به جوش آمدن (جوشیدن) به معنی گرم کردن آب است تا جایی که در آن حباب تشکیل شده و جوش بیاید و تبدیل به بخار شود. درجه حرارت جوش آمدن آب با توجه به فشار اتمسفر متفاوت است اما معمولا در ۱۰۰ درجه سانتی گراد به نقطه جوش می رسد. جوشاندن مواد غذایی به این معنی است که آن ها را در آب جوش قرار داده تا بپزند.

آشنایی با اصول آشپزی

جوشاندن در آب شیوه ای نسبتا خشن به حساب می آید زیرا حباب های بخار که روی آب در حال حرکت هستند، می توانند به مواد غذایی که بافت نرمی دارند، صدمه بزنند. به همین علت، این شیوه یکی از بهترین روش های پخت و پز برای مواد غذایی دارای بافت سفت و سخت مانند ماکارونی و تخم مرغ به حساب می آید. جوشاندن سبزیجات در آب جوش در سالیان اخیر بسیار متداول بوده، اما این روزها مردم از این کار اجتناب می کنند؛ چرا که قرار گرفتن سبزیجات در آب جوش در حین جوشیدن باعث می شود ویتامین های داخل سبزیجات به داخل آب نشت پیدا کرده و در نتیجه منجر به کاهش ارزش تغذیه ای آن ها شود.

اگر سبزیجات را در آب جوش پختید، سعی کنید مقداری از آب باقی مانده را داخل ظرف، روی سبزیجات یا همراه با آن ها سرو کنید تا ارزش غذایی آن ها حفظ شود. آب پز کردن یکی از ملایم ترین پخت و پز با استفاده از آب است. این روش برای پختن موادی از قبیل ماهی و تخم مرغ مناسب است. این روش پخت در دمای بین ۶۰ درجه تا ۹۰ درجه سانتی گراد رخ می دهد.

۲- سرخ کردن سریع در روغن کم؛ Sauteing

در این روش مواد غذایی در یک تابه با مقدار کمی روغن روی حرارت بسیار بالا سرخ می شوند. این کار طعم خوبی به غذای شما می دهد و برای پختن قسمت های نرم گوشت و تکه های سبزیجات عالی است.

آشنایی با اصول آشپزی

* خیلی مهم است که از یک تابه باکیفیت برای این روش استفاده شود. یک تابه مناسب این امکان را می دهد که حرارت به طور یکنواخت به مواد داخل تابه برسد و به تغییرات دما بسیار حساس باشد یعنی به تغییرات دما به سرعت عکس العمل نشان دهد. روغن زیتون یا روغن کانولا روغن های معمول و مورد استفاده در این روش هستند. از کره هم یم توان استفاده کرد. ولی همان طور که می دانید کره خیلی سریع تر از روغن می سوزد!

* مهم ترین قاعده در این روش سرخ کردن، این است که هم تابه و هم روغن قبل از اضافه کردن مواد غذایی باید داغ شوند. در غیر این صورت غذا روغن را جذب خواهدکرد و در نتیجه به تابه خواهدچسبید. برای اینکه بفهمیم که آیا تابه به مقدار کافی داغ شده یا نه، کافی است چند قطره آب داخل تابه بریزیم. در صورتی که ضدای «فیس» از تابه بلند شد و قطرات آب در چند ثانیه تبخیر شد، تابه آماده است. فقط یادتان باشد این کار را قبل از ریختن روغن داخل تابه انجام دهید.

* هنگامی که ماده غذایی داخل تابه در حال سرخ شدن است، خیلی مهم است که مدام آن را تفت داده و جا به جا کنیم. این کار باعث می شود مواد داخل تابه به طور یکنواخت بپزند. برای پخت کامل مواد، شما نیاز به فضای کافی داخل تابه دارید، پس داخل تابه را زیاد شلوغ نکنید!

* هرچه تکه های گوشت کوچک تر و نرم تر باشند، این روش سرخ کردن خیلی خوب روی آن ها و همچنین روی سبزیجات جواب می دهد. فقط مطمئن شوید که تکه های غذا را به یک اندازه خر کرده اید تا به طور یکنواخت و یکدست داخل تابه سرخ شوند.

* برخی سبزیجات سریع تر از برخی دیگر از آن ها می پزند، حتی اگر همه آن ها را به یک اندازه خرد کرده باشید. در این مواقع دو کار می توانید انجام دهید یا می توانید سبزی هایی را که دیرتر می پزند، به قطعات کوچک تری خرد کنید یا اینکه ابتدا سبزیجات دیرپز را بریزید و بعد از چند دقیقه سبزیجات نرم تر را بریزید و بپزید.

۳- سرخ کردن؛ Frying

این نوع سرخ کردن بسیار شبیه سرخ کردن به روش قبلی است؛ یعنی تابه و روغن باید قبل از اضافه کردن غذا کاملا داغ شوند. در این روش چند نوع سرخ کردن وجوددارد.

آشنایی با اصول آشپزی

Pan frying در این نوع سرخ کردن که به آن سرخ کردن داخل تابه می گویند از تکه های بزرگ تر گوشت مثل سینه مرغ، استیک و انواع فیله ها که احتیاج به خرد کردن آن ها نیست، استفاده می شود. در این روش احتیاجی به سرخ کردن در حرارت بالا هم نیست.

آشنایی با اصول آشپزی

Shallow frying «سرخ کردن سطحی» شبیه سرخ کردن داغ تابه است. فقط مقدار روغنشان متفاوت است. در سرخ کردن تابه ای یک لایه نازک روغن کف تابه را می پوشاند ولی در سرخ کردن سطحی روغن باید نیمی از تابه را پر کند، طوری که روی اطراف مواد داخل تابه داخل روغن قرار بگیرد. این روش مناسب سرخ کردن سیب زمینی، میگو و بادمجان است.

آشنایی با اصول آشپزی

Deep Frying در «سرخ کردن عمیق» مواد غذایی به طور کامل در روغن داغ غوطه ور می شوند. در این نوع سرخ کردن، دیگر احتیاج نیست، مواد داخل تابه را پشت و رو کنید تا همه قسمت هایشان سرخ شود. چون کاملا داخل روغن هستند، همه قسمت های مواد به طور یکنواخت سرخ می شوند. این نوع سرخ کردن برای سیب زمینی سرخ کرده و دونات ها بسیار مناسب است.

آشنایی با اصول آشپزی

۴- بخارپز کردن؛ Steaming

بخارپز کردن یک روش پخت و پر مرطوب است که با استفاده از بخاری که از آب ایجاد می شود، آن ماده غذایی پخته می شود. این روش یک روش بسیار ملایم پخت و پز است و یک گزینه عالی برای پخت مواد غذایی با بافت نرم مانند ماهی و سبزیجات است.

آشنایی با اصول آشپزی

* برای بخارپز کردن کافی است قابلمه یا ظرف مناسب را با آب پر کنید، سپس یک ظرف مشبک روی آن قرار دهید، طوری که داخل آب فرو نرود و بالای آب قرار گیرد. ماده غذایی را داخل ظرف مشبک قرار داده و صبر کنید تا بخارپز شود.

* بخارپز کردن یکی از انواع پخت و پز سالم است که در این روش مواد مغذی از آن مده غذایی خارج نمی شود. به عبارت دیگر بخارپز کردن مواد غذایی باعث می شود ۵۰ درصد مواد مغذی بیشتر از بقیه روش ها حفظ شود.

* اگرچه به طور معمول آب برای بخارپز کردن استفاده می شود، ولی برای بخارپز کردن ماهی و مرغ به منظور طعم دار کردن آن ها می توانید عصاره مرغ، گوست یا سبزیجات به آب اضافه کنید یا حتی می توانید از آب میوه های مختلف و ادویه جات هم استفاده کنید.

۵- سرخ کردن + پختن؛ Braising

این روش متداول ترین روش پخت است. در این روش مواد غذایی را در داخل یک قابلمه یا تابه مناسب با مقداری روغن تفت می دهند، سپس مقداری آب روی آن می ریزند و با حرارت کم چند ساعت صبر می کنند تا غذا جا بیفتد.

آشنایی با اصول آشپزی

* این شیوه آشپزی یک گزینه عالی برای درست کردن یک غذای راحت برای کل خانواده است. در این روش نباید عجله کرد و باید چند ساعتی صبر کنید تا غذای مورد نظرتان آماده شود. فقط باید یک نگاه و بررسی کوچک درحین پخت به آن بیندازید و در طول پخت غذا، می توانید با خیال راحت به سراغ کارهای منزل بروید.

* سبزیجات مناسب برای این روش پخت و پز، سبزیجات سفت تر و دارای فیبر بیشتر هستند؛ مانند کرفس، هویج، کدو، تره فرنگی و کلم و…

۶- پختن در فر؛ Baking

این روش، روش متداول پختن انواع نان ها، کیک ها و شیرینی هاست. بعضی از غذاها هم با این روش طبخ می شوند. در این روش پخت، آب یا روغن به غذا اضافه نمی شود. مواد با هم مخلوط شده و داخل فر قرار می گیرند. زمانی که خواستید از این روش استفاده کنید، این نکات ممکن است به شما کمک کند.

آشنایی با اصول آشپزی

* از بیش از حد هم زدن خمیر دونات یا کیک اجتناب کنید. این یکی از رایج ترین اشتباهات افراد است که بیش از اندازه خمیر را هم می زنند یا ورز می دهند. هم زدن و ورز دادن بیش از اندازه باعث فعال شدن گلوتن در آرد می شود که این امر باعث سفت شدن نان یا کیک به جای نرم و ترد شدن می شود.

برای جلوگیری از این کار خمیر را با سرعت پایین همزن برقی یا به آرامی و در یک جهت با همزن دستی هم بزنید. نگران این نباشید اگر خمیر کمی حالت چسبندگی پیدا کند یا داخل خمیر چند گلوله آرد از آرد باقی بماند. این ها روی نتجیه نهایی تاثیر بدی نخواهند گذاشت. باید رگه های آرد و تکه های کره را داخل خمیر ببینید. از تخم مرغ سرد و فراورده های لبنی خنک برای درست کردن خمیر پرهیز کنید. این مواد اگر سرد باشند به خوبی با بقیه مخلوط نمی شوند.

برای جلوگیری از این اتفاق همیشه تخم مرغ و لبنیاتی را که می خواهید داخل کیک یا خمیر بریزید، حداقل ۳۰ دقیقه قبل از شروع کارتان از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای اتاق برسند. اگر هم فراموش کردید آن ها را از یخچال بیرون بیاورید، تخم مرغ را داخل آب گرم قرار دهید. کره را هم می توانید خرد کرده و ۱۰ ثانیه داخل مایکروفر قرار دهید.

۷- پخت با مایکروفر؛ Microwaving

شیوه پختن با مایکروفر یک شیوه پخت بسیار راحت است که البته نیاز به کمی مهارت دارد. مایکروفر با استفاده از امواج الکترومغناطیسی کار می کند که باعث می شود مولکول های آب داخل غذا به ارتعاش دربیایند. این ارتعاش باعث گرم شدن و در نتیجه پختن مواد غذایی می شود. با اینکه معمولا بیشتر آشپزهای تازه کار، کارکردن با مایکروفر را بلدند، اما نکاتی وجود دارد که برای حفظ سلامت و امنیت باید از آن ها آگاه باشیم:

آشنایی با اصول آشپزی

* هیچ وقت ظرف فلزی را داخل مایکروفر قرار ندهید. امواج الکترومغناطیس قادر به نفوذ در فلز نیستند. به همین دلیل ممکن است جرقه های الکتریکی ایجاد شود که باعث آسیب رساندن به مایکروفر می شود. همین اتفاق با فویل آلومینیومی هم می افتد.

* هر غذایی که پوست دارد مانند سیب زمینی یا سوسیس را قبل از اینکه داخل مایکروفر قرار دهید باید سوراخ هایی روی پوست آن ها ایجاد کنید. در غیر این صورت فشار بخاری که داخل غذا ایجاد می شود، باعث می شود آن ماده غذایی داخل مایکروفر منفجر شود.

* مواد غذایی همیشه باید با یک در مناسب داخل مایکروفر قرار داده شوند. این کار از پاشیدن غذا داخل مایکروفر جلوگیری می کند و باعث می شود گرما به طور مساوی به همه جای غذا برسد و آن را به صور یکنواخت گرم کند.

* برخلاف باور بیشتر مردم، پخت و پز در مایکروفر باعث نمی شود مقدار قابل توجهی از مواد مغذی داخل غذا از بین برود. با این حال بسیاری از مردم ترجیح می دهند از مایکروفر به جای پختن برای دوباره گرم کردن غذا، یخ زدایی مواد غذایی با درست کردن پاپ کورن استفاده کنند.

* با این حال اگر عجله دارید، دستورهای غذایی زیادی هستند که به جای استفاده از روش های سنتی از مایکروفر برای پختنشان استفاده می شود.

۸- کباب کردن؛ Roasting
آشنایی با اصول آشپزی

کباب کردن یکی از روش های پخت و پز و خشک است که مواد غذایی بدون اینکه با چیزی پوشانده شوند داخل فر، روی کباب پز یا روی آتش قرار می گیرند. با این روش می توانید انواع گوشت را با هر اندازه ای کباب کنید، ولی سبزیجات خیلی بهتر جواب می دهند. برای کباب کردن قطعات بزرگ از گوشت قرمز نیاز به صبر و حوصله بیشتری است.

* وقتی گوشت کباب شده را از داخل فر بیرون می آورید یا از روی آتش برمی دارید، باید اجازه دهید حدود چند دقیقه قبل از سرو استراحت کند. این کار باعث می شود تا پخت آن به پایان برسد و کمی استراحت کند تا خرد کردنش راحت تر باشد.

آموزش و طرز تهیه جدید ترین دمنوش ها با نکات تغذیه ای در ایران شف


فرهاد زعفری هشجین مولف و مدرس دانشگاه هتلداری

دمنوش هایی که در این مقاله مطالعه می فرمایید
جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجّه به بیماری ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتّی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی ها بهره ببرد. با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه می توانید جدید ترین دمنوش ها را تهیه و نوش جان کنید.

با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک چای جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.


روش تهیّه

تمام نوشیدنی های های معرفیّ شده دراین جزوه به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.


۱- چای گـل گـاو زبـان- سنبل طیب:

ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی،۱عدد.

خواص: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند


۲- چای به لیمو- زیرفون:

ترکیبات: به لیمو،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

خواص: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنّج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، طپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثراست؛ همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشودهنده کلیه و مقوی معده است. مصرف این چای به علّت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.


۳- چای بادرنجبویه- زیرفون:

ترکیبات: بادرنجبویه،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: این چای طبیعت بسیارگرمی داشته، مقوّی قلب و اعصاب، خون ساز، تـقـویـت کننده سلّولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی فشارخون است. بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوّی مغز، ضدّ صدای گوش، ضدّ بیماریهای کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک، ضدّ بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است. این چای نیز به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.


۴- چای بابونه:

ترکیبات: بابونه،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت‌ آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضدّ بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقویّ آنها و شستشودهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلّی سیستم عصبی است وعلاوه برآن، ضدّ تب، ضدّ انگل، ضدّ یبوست و اشتهاآور است.


۵- چای به لیمو:

ترکیبات: به لیمو،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضدّنفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.
۶- چای دارچین:

ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.

خواصّ: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.
۷- چای زنجبیل:

ترکیبات: زنجبیل قلم(نکوبیده)، ۲قطعه متوسّط.

خواصّ: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضدّ بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوّی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد ّرطوبت مزاج، خونساز، ضدّ درد مفاصل، تقویت کننده قوّه باه، مقوّی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضدّ مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوبِ تب مالت و ضدّ سرطان می باشد. نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود.


۸- چای میوه گل نسترن:

ترکیبات: میوه گل نسترن، ۱۵عدد.

خواصّ: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.


۹- چای زیرفون:

ترکیبات: زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد. این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد. باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.


۱۰- چای آویشن:

ترکیبات: آویشن،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: آویشن با طبیعتی معتدل، ضدّ صفرا، بالابرنده فشارخون، مقوّی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی، افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم موثر است.


۱۱- چای اکلیل کوهی(رُزماری):

ترکیبات: اکلیل کوهی،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: اکلیل کوهی که برخی آن را«گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضدّ صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضدّ دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوّی معده، ضدّ دردهای روماتیسمی، استخوانی وکمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.


۱۲- چای گزنه:

ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است. این گیاه، ضدّ صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.گزنه، همچنین، ضدّ سرطان، ضدّ خونریزی، زیادکننده شیرمادر، برطرف کننده خستگی، ضدّ ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.


۱۳- چای مرزنجوش:

ترکیبات: مرزنجوش،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش براعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز، بی خوابی نموده است. این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آورخود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثراست و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضدّ نفخ و ورم معده، ضدّ اسهال و اشتهاآور کاربرد دارد.


۱۴- چای اسطوخودّوس:

ترکیبات: اسطوخودّوس،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم وخشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها ازجمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است


۱۵- چای فلوس:

ترکیبات: مغز فلوس،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت فلوس، معتدل و ضدّ صفراست و به عنوان یک ملیّن ومسهل قوی(امّا با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورّم امعاء واحشاء را تـسـکیـن می دهد. فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.


۱۶- چای زعفران:

ترکیبات: زعفران کوبیده ،۱قاشق مربّاخوری.

خواصّ: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضّدکرم خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.


۱۷- چای نعناع:

ترکیبات: نعناع،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضدّ اسهال و استفراغ قوی است که مقوّی معده و ضدّ نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.


۱۸- چای پونه:

ترکیبات: پونه،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: پونه، به لحاظ طبیّ، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواصّ آن مشابه نعناع است.


۱۹- چای چلتوک برنج:

ترکیبات: چلتوک برنج،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین هی گروه «ب» است، ازسفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند(به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند. استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.


۲۰- چای گلپر:

ترکیبات: گلپر،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـدّ صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضدّ انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.


۲۱- چای زیره سیاه:

ترکیبات: زیره سیاه،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد وعلاوه برتصفیه خون، تقویت قلب وعروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضدّ زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضدّنفخ و مقوّی معده می باشد.


۲۲- چای بادرنجبویه:

ترکیبات: بادرنجبویه،۲قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوّی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضدّ صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد ّبیماری های کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.


۲۳- چای بهارنارنج:

ترکیبات: بهارنارنج،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.


۲۴- چای هوفاریقون:

ترکیبات: هوفاریقون،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعتی گرم وخشک دارد و مقوّی قلب واعصاب و درمان کننده میگرن می باشد.


۲۵- چای کوهی(چای پشمی):

ترکیبات: چای کوهی،۱قاشق غذاخوری.

خواصّ: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.


۲۶ – چای آلبالو:

ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.

خواصّ: آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.


۲۷- چای ترش(چای مکّه یا چای گُجرات):

ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.

خواصّ: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.


۲۸- چای گل سرخ(گل محمّدی):

ترکیبات: گل سرخ(تازه یا خشک شده)، ۲ قاشق غذاخوری.

خواصّ: این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوّی قلب و ضد ّصفرا و بلغم می باشد.گل سرخ، ملیّن بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.


۲۹- چای زرشک:

ترکیبات: زرشک آبگیری، ۲ قاشق غذاخوری.

خواصّ: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضدّ صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی(و تهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است. زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا(در افراد گرم مزاج) می باشد.


۳۰- چای قره قات(قراقات):

ترکیبات: قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.

خواصّ: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.


۳۱- چای غوره:

ترکیبات: غوره، ۲ قاشق غذاخوری.

خواصّ: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضدّ صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوّی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ امّا برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.


۳۲- چای عنّاب:

ترکیبات: عنّاب، ۱۵ عدد.

خواصّ: عنّاب، طبیعتی معتدل دارد وملیّن، تصفیه کننده خون، ضدّ سرفه و تنگی نفس، کاهش دهنده فشار خون، مفید در درمان بواسیر و برطرف کننده خشونت سینه، حلق و گرفتگی صداست.


۳۳- چای گل پنیرک:

ترکیبات: گل پنیرک، ۲ قاشق غذاخوری.

خواصّ: این چـای، دارای طبیعتی سـرد و تر، ملیّن، خلط آور، شستشو دهنده کلیه، ضدّ درد کلیه و سوزش مثانه، درمان کننده زخم های گوارشی و یکی از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و گلو است.

سرویس استاندارد و خدمات رستوران های حرفه ای -شرکت ایران شف www.iranchef.com

مشاوره و راه اندازی رستوران و کافی شاپ از صفر تا صد توسط شرکت ایران شف

تولیدات صنایع غذا و نوشیدنی معمولا با هدف بر طرف ساختن نیازهای گوناگون مشتریان معرفی می شود . اما این طرز معرفی، در بر گیرنده فرآیند تولید آنها و هم چنین روش توزیع و فروش ، در این صنعت نیست. امروزه این صنعت بیش از پیش گسترده شده است. روزانه 100 میلیون وعده غذایی در حال سرو شدن هستند. این صنعت در همه جای زندگی ما وارد شده است. هتل ها، رستوران ها، بوفه صنعتی، بوفه بیمارستان ها، راه آهن و خطوط هوایی، همگی تبدیل به بخشی از صنعت غذا و نوشیدنی شده اند. عملکرد این صنعت، ارائه غذا و نوشیدنی به مشتریان وجلب رضایت طیف های مختلفی از نیاز های آنها است. هدف اصلی، جلب رضایت مشتری است.

نیازهای یک مشتری به شرح ذیل می باشد:
فیزیولوژیک: نیاز به دریافت یک ماده غذایی خاص.
اقتصادی: نیاز به دریافت ارزش بالا در برابر قیمت پرداخت شده.
اجتماعی: فضایی دوستانه برای بیان صریح احساسات.
روانی: نیاز به تقویت اعتماد به نفس.
راحتی: تمایل به انجام کارها توسط شخصی دیگر


این نیازهای متفاوت نقش مهمی را در انتخاب شیوه سرو غذا و نوشیدنی بازی می کنند. شیوه سرو غذا و نوشیدنی بر اساس فاکتورهای زیر، می تواند اشکال متفاوتی بخود بگیرد:


• شکل و حالت تجهیزات
• نوع مشتری که محصول برای او سرومی شود
• مواد اولیه در دسترس برای غذا
• گردش مورد انتظار مشتریان
• شکل منویی که به مشتریان ارائه می شود
• هزینه غذای سرو شده
• محل استقرار تجهیزات


سرو غذا و نوشیدنی می تواند از دیدگاه مشتریان هم مورد بررسی قرار بگیرد.

اساساً، مشتری وارد محل می شود، غذا و نوشیدنی خود را انتخاب کرده یا سفارش می دهد و این سفارش برای مشتری سرو می شود. ( مشتری ممکن است در همان لحظه یا در انتها حساب خود را پرداخت کند). سفارشات توسط مشتری مصرف شده و در نهایت محل خوردن غذا، تمیز می شود.

بطورکلی می توان روشهای سرو را در 5 گروه، قرار داد:
1. سرو بر روی میز
2. ترکیبی از سرو بر روی میز و سلف سرویس
3. سلف سرویس
4. سرو تک نقطه ای
5. سرو بصورت ویژه و اختصاصی

1. سرو بر روی میز
در این روش، مشتری وارد محوطه شده و می نشیند. منو یا لیست غذا برای سفارش به او نشان داده شده یا تحویل می شود. سفارشات توسط پیشخدمت به سر میز برده می شود. سپس سرو بر روی میزی که با رومیزی پوشانیده شده است، انجام می گیرد. گونه های زیر، اشکالی از سرو کردن هستند که در این گروه قرار می گیرند:


سرویس انگلیسی: که از آن غالباً به عنوان سرویس میزبان نام برده می شود. چرا که میزبان نقشی فعال در ارائه سرویس دارد. پیشخدمت غذای درون دیس را به میزبان نشان داده و منتظر تایید او می شود. سپس پیشخدمت دیس را بر روی میز قرار می هد. میزبان می تواند مستقیماً غذا را در بشقاب مهمانان بکشد یا می تواند غذا را در بشقاب کشیده و به پیشخدمت اجازه دهد تا آن را سرو کند. برای سرو مجدد غذا برای مهمانان، پیشخدمت می تواند دیس غذا را اطراف مهمانان ببرد یا اینکه خود برای مهمانان غذا را سرو کند.

سرویس فرانسوی: این سبک سرو کردن بسیار شخصی سازی شده است. غذا از آشپزخانه بر روی دیس و سینی ها، مستقیما بر روی میز قرار داده می شود. بشقاب ها در نزدیکی دیس قرار داده می شود تا مهمانان، خود غذا را سرو کنند.



سرویس نقره: میز برای سرو پیش غذا، سوپ، غذای اصلی و بشقاب دسر در ظروف نقره استرلینگ، آماده می شود. غذا در سینی های در دار نقره و در آشپزخانه قرار داده می شود، این غذاها در رستوران، با استفاده از وارمِر یا نگه داری در محلی گرم، تازه و داغ می مانند. بشقاب ها در جلوی مهمانان قرار داده می شود. سپس پیشخدمت در سینی ها را برداشته و غذا را برای تایید به میزبان نشان می دهد. او برای هر یک از مهمانان و با استفاده از قاشق و چنگال مخصوص، غذا را سرو می کند. تمامی غذا ها در ظروف نقره و با استفاده از تزئیناتی زیبا، ارائه می شوند.


سرویس آمریکایی / بشقاب: در این نوع سرویس غذا در آشپزخانه در بشقاب مهمانان قرار داده می شود و به مهمانان ارائه می شود. افراد در آشپزخانه در مورد مقدار غذا و دورچین غذا تصمیم می گیرند و سپس با توجه به مواد غذایی و رنگ، آن را متعادل می کنند. این نوع از سرویس در کافی شاپ ها که سرعت ارائه سرویس بالا است، رایج تر است.
سرویس روسی: یک سرویس نقره ظریف و زیبا که اساس سرویس فرانسوی است نیز در سرویس روسی وجود دارد. تفاوت این دو در این نکته است که غذا توسط پیشخدمت و بر روی میزهای چرخدار برده و در بشقاب قرار داده می شود. تمام این فرآیند درپیش چشم مهمانان انجام می گیرد. نمایشی بودن و ارائه هنری غذا، قسمت مهمی از این نوع سرویس را تشکیل می دهند. قاعده کلی در سرویس روسی این است که غذا ها اعم از قسمت های مختلف گوشت قرمز، ماکیان، گوشت شکار و ماهی به صورت درسته مزه دار و آراسته می شوند و به مهمانان ارائه می شوند و در گام بعدی توسط پیشخدمت بریده شده و در بشقاب ها قرار می گیرند.


سرویس گوئردون Guèridon(سرویس بر روی میز چرخدار): در این نوع سرویس، غذا بصورت نیمه آماده از آشپزخانه خارج می شود تا در رستوران و توسط پیشخدمت، کاملاً آماده سرو شود. گونه دیگری هم وجود دارد که در آن غذا در کنار میز مهمانان پخته می شود. مراحل پایانی طبخ غذا بر روی میز چرخداری که دارای شعله و یک سیلندر گاز است، انجام می گیرد. نقش پیشخدمت در این نوع از سرویس بسیار مهم است. او باید بتواند با نمایشگری و ظرافت، گوشت را از استخوان ها جدا کند، آن را برش بدهد، غذا را در ظرفی مشتعل شده با الکل طبخ کند و آن را برای خورده شده شدن آماده کند. پیشخدمت باید دارای مهارت و ظرافت بسیار بالایی باشد.


اسنک – بار سرویس: صندلی های بلندی در کنار پیشخوان قرار داده می شود تا مهمانان بتوانند غذا را بروی پیشخوان، صرف کنند. در رستوران های بهتر، پیشخوان با رومیزی یا چیزی شبیه به آن پوشانیده می شود. برای سفارش دادن نیز، غذا می تواند از پشت پیشخوان به مشتری نشان داده شود یا لیست غذا ها بر روی منو نوشته شده باشد و یا اینکه نام غذاها بر روی یک تخته سیاه نوشته شده باشد.


2. ترکیبی از سرو بر روی میز و سلف سرویس
در این نوع از سرویس مشتری به محوطه خوردن غذا وارد می شود و غذا را خود از روی پیشخوان بوفه انتخاب می کند. یا اینکه قسمتی از فرآیند سرو غذا توسط پیشخدمت در سر میز انجام می شود و مشتری خودش به سرو سایر ملزومات غذا از پیشخوان می پردازد. صرف غذا می تواند بر سر میز، ایستاده یا در محوطه لانژ انجام بگیرد.
سرویس بوفه: که یک سلف سرویس است. غذا بر روی میز نشان داده می شود. مهمانان بشقاب را از قسمت انتهایی هر میز بر می دارند و یا از پیشخدمت پشت بوفه می خواهند تا برای آنها غذا سرو کند. در سرویس بوفه نشسته، ظروف و کارد و چنگال بر روی میزها قرار داده می شود. مهمانان خود می توانند غذا را از بوفه برای خود سرو کنند و بر سر میز بازگردند. ممکن است که پیشخدمت قسمتی از وعده های غذایی نظیر سوپ و پیش غذا را بر سر میز سرو کند.


3. سلف سرویس
در این نوع از سرویس، مشتری وارد محوطه سرو غذا شده و سینی مخصوص سرو غذا را از پیشخوان انتخاب می کند. سپس غذا را خودش به محل نشستن می برد.
سرویس کافه تریا: این نوع سرویس معولاً در نهار خوری های صنعتی، کالج ها، بیمارستان ها و کافه تریای هتل وجود دارد. برای افزایش سرعت سرویس دهی به مشتریان، غذاها بصورت از پیش مشخص شده و در تخته هایی بزرگ نمایش داده می شوند. مهمانان ممکن است که از قبل برای خرید ژتون اقدام کنند و آن را به پیشخدمت پشت پیشخوان ارائه دهند تا او غذای مطلوبشان را سرو کند. گاهی اوقات نیز غذا از پشت پیشخوان به مهمانان نمایش داده می شود و مهمانان انتخاب خود را به مسئول پیشخوان اعلام می کنند. غذا از قبل در بشقاب ها قرار می گیرد و کارد و چنگال مستقیماً به مهمانان داده می شود. در صورتی که رستوران دارای فضای نشستن باشد، مهمانان می توانند بر سر میز ها نشسته و غذا را صرف کنند. گاهی اوقات میزهای بلندی در محوطه قرار داده می شود تا مهمانان بتوانند بصورت ایستاده غذا بخورند.


4. سرو تک نقطه ای
در این حالت مشتری، فرآیند های سفارش دادن، پرداخت پول و سرو غذا را در یک نقطه انجام می دهد. فضای غذاخوری ممکن است که وجود داشته باشد. اشکال مختلف این سبک سرو کردن عبارتند از:
بیرون بر یا take away : مشتری فرآیندهای سفارش و سرو غذا را در یک مکان از قبیل پیشخوان، دریچه یا استند اسنک انجام می دهد. صرف غذا در خارج از محل سفارش انجام می گیرد.
دستگاه های خودکار: ارائه غذا و نوشیدنی با استفاده از خدمات خرده فروشی اتوماتیک.
کیوسک: ایستگاه هایی هستند که در فضای باز برای ارائه سرویس به تقاضای زیادی از مشتریان در محلی مشخص قرار می گیرند. ( ممکن است که در این ایستگاه ها از مشتریان سفارش دریافت شود و یا اینکه ایستگاه ها فقط به توزیع غذا بپردازند.)
فود کورت: تعدادی از پیشخوان های مستقل که در کنار یکدیگز قرار دارند. در این شکل از سرویس، ممکن است که مشتریان به سفارش و صرف غذا بپردازند و یا از چند پیشخوان غذا تهیه کنند و در محوطه جداگانه ای غذا بخورند یا بصورت تیک اِوِی غذا را ببرند.

5. سرو بصورت ویژه و اختصاصی
در این شکل به مشتری در جایی که برای خوردن غذا و نوشیدنی طراحی نشده است، سرویس ارائه می شود. (مثلاً اتاق مهمان یا هر مکان اختصاصی دیگر)
سرویس گریل در اتاق: در این روش، انواع مختلفی از گوشت در مقابل مهمانان گریل می شوند. ممکن است که گوشت ها از پشت یک پارتیشن شیشه ای و یا پیشخوانی به زیبایی دکور شده، در معرض دید مهمانان قرار بگیرند. هدف از این کار این است که مهمانان بتوانند برش مطلوب خودشان از گوشت را سفارش بدهند. هم چنین غذا از قبل در بشقاب قرار می گیرد وبه مهمانان تقدیم می شود.
سرویس بر روی سینی: روشی که در آن تمام یا قسمتی از وعده غذایی بر روی سینی قرار می گیرد. این روش در محل هایی مانند بیمارستان ها، کیترینگ هواپیما و خطوط راه آهن کاربرد دارد.
سرویس بر روی میز چرخدار: در این روش غذا و نوشیدنی از روی میز چرخدار برای مهمانان سرو می شود، این روش سرو در محلی که برای غذا خوردن طراحی نشده است انجام می گیرد. مانند کارکنان یک سازمان، هواپیما یا قطار.
تحویل غذا در منزل : غذا به خانه یا محل کار مشتریان تحویل داده می شود. مانند تحویل پیتزا در محل.
سرویس لانژ: سرو انواع نختلفی از غذا و نوشیدنی در محوطه لانژ.
سرویس در اتاق: نام این سرویس به ارائه غذا و نوشیدنی در اتاق های هتل اشاره می کند. سفارش های کوچک بر روی سینی سرو می شوند و وعده ای غذایی اصلی بر روی میزهای چرخدار به اتاق ها برده می شود. مهمان هتل سفارش خود را به گیرنده سفارشات خدمات در اناق اعلام می کند. پیشخدمت سفارش را دریافت می کند و آ ن را به آشپزخانه اطلاع می دهد. در همین حال پیشخدمت به آماده سازی سینی یا میز چرخدار خود برای ارائه سرویس می پردازد. سپس به صندوق مراجعه کرده و صورت حساب غذا را به همرا ه با غذا به اتاق می برد. ممکن است که پول غذا در زمان تحویل پرداخت شود و یا اینکه صورت حساب توسط مشتری امضا شود. بطور معمول، نظافت اتاق و جمع آوری ظروف غذا پس از 30 تا 60 دقیقه بعد از سرو غذا انجام می شود. هم چنین مهمانان می توانند با قسمت خدمات در اتاق هتل تماس گرفته و در خواست نظافت و حمع آوری ظروف را اعلام کنند. دو شکل متفاوت از سرویس در اتاق وجود دارند:
1. سرویس در اتاق بصورت متمرکز: در این شکل تمام سفارشات در آشپزخانه اصلی آماده می شوند و توسط تیمی از پیشخدمت ها به اتاق ها ارسال می شوند.
2. سرویس در اتاق بصورت نامتمرکز: در این شکل، طبقه یا تعدادی از طبقات دارای آبدارخانه هایی مجزا هستند که به آن طبقات خدمات ارائه می کند. سفارشات در قسمت مرکزی و توسط مسئولین دریافت می شوند و مسئولین آن را به آبدارخانه های مربوط به آن طبقه یا طبقات اعلام می کنند.

3. سرویس در اتاق متحرک: تعدادی از هتل ها آبدارخانه هایی در آسانسور هتل قرار داده اند. قسمت مرکزی پس از دریافت سفارشات آن را به این آبدارخانه های متحرک اعلام می کند. آبدارخانه ها براحتی به طبقه مورد نظر رفته و بلافاصله به ارائه سرویس می پردازند. شایان ذکر است که هتل های بزرگ در کشورهایی که دچار کمبود در نیروی انسانی هستند، اقدام به قرار دادن ماشین های خودکار توزیع غذا در اتاق ها کرده اند. مهمانان تعداد مشخص شده ای از سکه را به داخل ماشین ها می اندازند و دستگاه ها غذاها و نوشیدنی های از قبل آماده شده را به مهمانان ارائه می دهد.

چگونه یک رستوران موفق افتتاح کنیم؟ شرکت ایران شف را در گوگل جستجو کنید

مشاوره و راه اندازی رستوران صفر تا صد توسط شرکت ایران شف

اگر رویای شروع یک رستوران موفق برای سالها ذهن شما را درگیر کرده است، شاید وقت آن رسیده است که بنشینید و یک نقشه برای کسب وکار خودتان بکشید. برای کمک به شما در نوشتن نسخه ای برای موفقیت، ما یک راهنمای -چگونه کار را شروع کنیم- تهیه کرده ایم تا مطمئن شویم که شما با اعتماد به نفس تمام موارد لازم برای افتتاح یک رستوران را دارید.
بس با ایران شف همراه شوید.

در حالی که باز کردن یک رستوان جذاب بنظر می رسد، این کار بسیار وقت گیر است و یکی از سخت ترین کسب و کارها برای راه اندازی است. در حقیقت، 60 درصد رستوران ها در سال اول شکست می خورند.
ما این اطلاعات را برای از بین بردن انگیزه شما، ارائه نمی دهیم. نکته ای که می خواهیم به آن اشاره کنیم این است که اگر می خواهید یک رستوران موفق را افتتاح کنید، باید مقدار زیادی وقت و پول هزینه کنید.

بزرگترین دلیل شکست چیست؟
عدم برنامه ریزی. قبل از اینکه حتی یک وعده غذا برای مشتری سرو کنید، شما باید زمان زیادی را صرف بررسی تمام جزئیات رستورانتان بکنید. از لوازم آشپزخانه و منو تا نقشه طبقات و انتخاب پرسنل، مرحله برنامه ریزی می تواند تعیین کند که شما موفق خواهید شد یا شکست خواهید خورد.
برای کمک به برنامه ریزی، سرمایه گذاری و مدیریت رستوران با شرکت ایران شف تماس بگیرید
برنامه ریزی:
نیت درستی داشته باشید
اگر می خواهید این کار را مانند یک صاحب رستوران انجام دهید، باید آنچه را که انجام می دهید دوست داشته باشید؛ این را کیم استرنگاری می گوید. اگرچه او می دانست که حرفه رستوران داری برای او بهترین است، او مجبور بود تا دیروقت به نظافت قسمت اداری بپردازد تا با برنامه اش هماهنگ باشد و رستوران را به موقع باز کند.
او می گوید "من داشتن یک رستوران را بیش از هر چیز دیگری در زندگی می خواستم، برای همین فداکاری های من بی پایان بودند و به چشم من اصلاً بزرگ نمی آمدند."
برای اینکه موفق باشید، باید زمان و پول زیادی را هزینه کنید- پس مطمئن شوید که باز کردن یک رستوران، رویای شما است و نه یک منبع درآمد که امیدوارید از آن پول کسب کنید.
نقشه کسب و کار مشخصی داشته باید
شما نمی توانید یک نقشه کسب و کار را بر روی یک دستمال کاغذی در رستوران تهیه کنید. شما باید یک نقشه کسب و کار بسیار دقیق داشته باشید که تمام مراحل برای رسیدن به موفقیت در آن نوشته شده باشد. با تمام این تفاصیر، ما توصیه می کنیم که کار را با یک نقشه کسب و کار ساده و نه یک نقشه کسب و کار کلیشه ای و خشک، شروع کنید.
نقشه کسب و کار یوان یانگ شامل لیستی از همه چیزهایی بود که او باید برای رستوران خریداری می کرد. او می گوید" وقتی که نوشتن را تمام کردیم بیشتر شبیه به یک رمان بود تا نقشه. "اما آن نقشه به ما کمک کرد تا بر اساس بودجه پول خرج کنیم و سوابق مالی را حفظ کنیم."
نقشه کسب و کار شما باید شامل تحلیل بازار نیز باشد، نگاه جامع به رقبایتان، شرح بازار و مشتریان هدف، کلیاتی از برنامه بازاریابی شما و یک طرح بسیار مشخص بودجه بندی. برای شروع، قالب های از پیش طراحی شده برای رستوران ها را بررسی کنید، و یا نرم افزار لایو پلن را امتحان کنید که در تمام مراحل این فرآیند با شما همراه است.

موقعیت، موقعیت،موقعیت
در مورد رستوران ها، موقعیت مهم ترین عامل است. شما باید محلی را پیدا کنید که مردم به آسانی به آنجا می آیند، به راحتی قابل دسترسی است و پتانسیل رشد را دارد. البته شما نیاز به موقعیتی برای رستورانتان دارید که با بودجه شما هماهنگ باشد. یوان یانگ می گوید "پیدا کردن یک موقعیت ایده آل کار سختی است، پس برای آن وقت بگذارید."
مهم نیست که شما فضا را اجاره می کنید یا آنرا از اول می سازید، اتخاب موقعیت رستوران مهم ترین تصمیمی است که شما بعنوان یک رستوران دار باید بگیرید.

منوی رستوران را امتحان کنید
احتمالاً شما در ذهنتان تعدادی غذای خارق العاده برای منو، در نظر گرفته اید اما باید آنها را قبل از اینکه منو را چاپ کنید، حتماً امتحان کنید."
"یک مهمانی کوچک ترتیب دهید و افراد را دعوت کنید تا غذای شما را قبل از افتتاح، امتحان کنند. بازخوردهای صادقانه از مردم را در مورد طعم، قیمت و موقعیت دریافت کنید."
ممکن است شما طعم یک غذای خاص را دوست داشته باشید اما اگر مشتریان برای آن پولی پرداخت نکنند یا از طعم آن خوششان نیاید، نتیجه این است که شما پولی به جیب نخواهید زد.

نیروی کمکی ضروری را استخدام کنید
یانگ می گوید" یک رستوران به پرسنلی سالم نیاز دارد تا بتواند فعال باقی بماند. قبل از اینکه آشپز ها و پیشخدمت ها را استخدام کنید، مطمئن شوید که حداقل یک مدیر دیگر را نیز استخدام می کنید.
"شما نمی توانید این کا را به تنهایی انجام دهید زیرا که جزئیات زیادی وجود دارند". کسی را استخدام کنید که در این زمینه علاقه و تجربه دارد و به شما را در گرفتن تصمیمات کلیدی کمک کند.
یک نقشه بازاریابی طراحی کنید
شما فقط به یک کلمه مثبت نیاز دارید تا مشتریان به مغازه شما بیایند. در عین حال شما به یک نقشه بازایابی نیاز دارید تا کمک کند که جریان ورود مشتری به رستورانتان پایدار باشد. چند ایده برای این کار:
• در اجتماعات و برنامه های مرتبط شرکت کنید و به مردم نمونه ای از غذایتان را ارائه دهید
• به مشتریان جدید تخفیف بدهید
• به انجمن کسب و کار محلی خودتان ملحق شوید
• از شبکه های اجتماعی استفاده کنید

تامین منابع مالی
سرمایه کافی برای شروع کار را فراهم کنید
همانند همه کسب و کارها، از مقدار موارد نیاز سرمایه برای افتتاح رستورانتان، مطمئن شوید.
شما به 3 منبع مالی نیاز دارید. منبع اول اختصاص به هزینه هایی دارد که فقط یکبار سرمایه گذاری می شود نظیر تجهیزات و سیستمهای مالی. منبع دوم برای پوشش دادن هزینه ای رستوران برای حداقل 6 ماه آینده است. و منبع سوم برای پوشش هزینه های شخصی خودتان برای حداقل 6 ماه آینده است.
برای از دست دادن پول در 6 ماه اول آماده باشید و برای آن برنامه ریزی کنید
رستوران ها، یک شبه سود آور نمی شوند. بازاریابی در محله جدید، جذب افراد و تشویق مردم برای دوباره آمدن، زمان می برد. یانگ می گوید که شما باید برای از دست دادن پول در 6 ماه اول آماده باشید و برای آن برنامه ریزی کنید.

برای مشکلات احتمالی در طول مسیر، برنامه ریزی کنید
"هر رستورانی از حد مشخص شده در بودجه اش تخطی می کند، پس برای آن برنامه ریزی کنید." مطمئن شوید که شما مقداری پول اضافه برای پوشش دادن هزینه های غیر مترقبه ذخیره کرده اید.
"وقتی که با یک مشکل ناخواسته روبرو می شوید، ارقام و فرآیندهای آن را پردازش کنید." برای مثال وقتی رستوران را تازه افتتاح کرده اید، متوجه خواهید شد که هزینه تمام شده غذاها بسیار بالا هستند. فروشندگان را فرا خواهید و به جای داشتن سرویس ارسال غذا در 5 روز از هفته، آن را به 2 روز کاهش دهید. با بررسی مشکل و جستجو برای یک راه حل، پول مورد نیاز را پس انداز کنید.
مدیریت
لوازم و ابزار مربوط به پرسنل را فراهم کنید
برای مدیریت بهتر پرسنل، از آماده بودن همه آنچه به آنها مرتبط است مطمئن شوید. برگه های توضیح شغل و وظیفه، اصول رفتاری در رستوران و یک کتابچه راهنما برای پرسنل را تهیه کنید. یک راهنمای آموزشی تهیه کنید تا پرسنل شما برای وظایف آتی، به خوبی تمرین کنند. دستورالعمل های تهیه غذا را برای همه غذاها تهیه کنید تا همه غذاها به صورت کامل و ایده آل آماده شوند
"به عبارت دیگر، به پرسنل خودتان تمام لوازم لازم برای موفق شدن را ارائه کنید."
برای انجام هر کاری در صورت لزوم، آماده و مایل باشید
به عنوان صاحب رستوران، شما نمی توانید مغرور باشید. این را استرنگاری می گوید. اگر تصور شما در مورد اداره رستوران قدم زدن در رستوران در لباس های زیبا و با آرایش و صحبت کردن با مشتریان در مورد نظر آنها در مورد غذا است، شما قطعاً سورپرایز خواهید شد. شما باید مایل و آماده باشید تا هر کاری انجام دهید. از خرد کردن سبزیجات تا استقرار مشتریان، شما در بعضی اوقات باید جای خالی سایر افراد را پر کنید.

حواستان به هزینه های مرتبط با نیروی کار باشد
تعداد زیادی از رستوران ها یک احساس اضطرار برای استخدام کردن دارند. اگرچه شما به استخدام تعدادی پرسنل برای موفق شدن رستورانتان نیاز دارید اما در این کار زیاده روی نکنید. پرداخت حقوق پرسنل در ماه های اول می تواند کار دلهره آوری باشد زیرا در این ماه ها رستوران شما درآمد چندانی ندارد. باید ببینید استخدام تعداد درست پرسنل کار آسانی است.
"در صورتی که شما بصورت فصلی یا دوره ای فعالیت می کنید، انجام این کار سخت خواهد بود. اما وقتی که کسب و کاری ندارید، شما نمی توانید به افراد پولی پرداخت کنید." "شما از پس مخارج آن بر نخواهید آمد."
افراد را در پست هایی استخدام کنید که بسیار حیاتی هستند و برنامه ای تهیه کنید که از هر نفر نهایت بهره وری را ببرید.

حواستان به هزینه تمام شده غذاها باشد
شما در صنعتی هستید که در آن غذا تهیه می شود پس اگر هزینه تمام شده غذاهای شما از حد مجاز بالاتر برود، شما در نهایت پول از دست خواهید داد. مطمئن شوید که سوابق مربوط به انبار غذا را نگه می دارید، غذا را به خوبی حاضر می کنید، از ضایعات غذا جلوگیری می کنید و قیمت ها را در سطح قابل رقابت با دیگران قرار می دهید.

به بازاریابی ادامه دهید
شما نمی توانید بر روی چرخه تکرار مشتریان فعلی تکیه کنید. شما باید به تلاشتان برای بازاریابی ادامه دهید تا مطمئن شوید که جریان درآمدی شما ضعیف نمی شود. در شبکه های اجتماعی حضوری پررنگ داشته باشید، در روزنامه های محلی تبلیغ کنید، در جشنواره ها و فستیوال های محلی شرکت کنید و یا از عده ای کم تعداد، بصورت غیر انتفاعی پذیرایی کنید تا به بازاریابی برای کسب و کارتان ادامه داده باشید.
هیچ چیز بهتر از اداره یک رستوران برای کسی که شایستگی این کار را دارد، نیست. شما فضا و سبک آشپزی را بوجود خواهید آورد که همه عاشق آن خواهند شد. اما این کار زحمت زیادی نیز می برد.

مشاوره و راه اندازی رستوران و کافی شاپ صفر تا صد = ایران شف www.iranchef.com

ورود غیر حرفه ای ها ممنوع

راه اندازی رستوران صفر تا صد

فکر می‌کنید که مجموعه شما به چه تخصصی نیاز دارد؟ مهم نیست که خودمان را در چه نقشی می‌یابیم، کارآفرین، مدیر اجرایی، فردی حرفه‌ای در فروش و بازاریابی؛ در هر صورت ثابت حرکت می‌کنیم، به اتفاقات واکنش نشان می‌دهیم، فشار را در اجرا احساس می‌کنیم و همیشه به نتایج فکر می‌کنیم. همه اینها خصوصا برای افرادی با عملکرد بالا، رفتارهای بد نیستند.


این فضایی است که ما در آن پیشرفت می‌کنیم. گرچه، برای اینکه اثر و فشار این فعالیت‌ها خودش را در رفتار ما نشان دهد، تنها بستگی به زمان دارد. این دقیقا دلیلی است که چرا هدایت افراد با عملکرد بالا که در محیط‌های کسب‌وکار نوآور و پر سرعت کار می‌کنند یک ضرورت است.
اول از همه، باید آموزش را تعریف کنیم؛ آموزش به معنی بسیاری از چیزها برای بسیاری از افراد است. بسیاری مواقع، یک تکنیک معین که به معنای آموزش است، در واقع کل این مفهوم را نمی‌رساند؛ بلکه نوعی مشاوره یا بازخورد است.
برای مثال، ممکن است شنیده باشید که یک مدیر بگوید «می‌خواهم برخی فنون آموزش را حول اصول توضیح بدهم» آنها به کارمندان توضیح می‌دهند که چرا کارمندان در انجام وظایف شکست می‌خورند.

مدیر در ادامه می‌گوید که این اصول باید اجرا شود.به‌عنوان یک نتیجه، آموزش ممکن است منجر به یک اشتباه شود و کارمندان ممکن است بخواهند از این وضعیت خلاص شوند. بنابراین یک مربی واقعی باید چگونه سخن بگوید؟ خب، چیزی شبیه این است: « بنابراین، فکر می‌کنید ارائه شما در اصول چگونه پیش برود؟» به کارمند زمانی برای واکنش، پاسخ دادن و فعال بودن داده شده است. مدیر به سوالاتی چون « چه کاری را به‌طور متفاوت انجام داده‌اید؟» «چه کارهایی را انجام خواهید داد؟» «چگونه می‌توانم از شما حمایت کنم؟» ادامه می‌دهد. اینها سوالاتی در راستای آموزش است. زمانی که مدیر از کارمندان حمایت می‌کند، آنها نیز ترغیب به‌کار کردن می‌شوند و زمانی که احساس کنند توسط مدیرشان تصدیق شده و حمایت شده‌اند اعتماد به نفس به‌دست می‌آورند.

اکنون بیشتر از همیشه، فرصت بزرگی برای آموزش در سازمان‌ها وجود دارد. براساس مطالعه گالوپ بر محیط کار جهانی، تنها 13 درصد کارمندان در سراسر دنیا در سر کار تعهد دارند یا به شغل‌شان متعهد هستند و می‌خواهند همکاری‌های مثبتی را در سازمان‌شان ایجاد کنند. بنابراین، بسیاری از تیم‌ها متعهد نیستند. اگر این مساله مهم است، پس چرا آموزش را در استراتژی مدیریت استعداد خود قرار نمی‌دهید؟ نه تنها این امر تعهد کارمندان را افزایش خواهد داد، بلکه در دستیابی به استعدادهای دیگر مانند افزایش شایستگی‌های خاص مانند حل مشکلات، تفکر استراتژیک، یا افزایش استعدادهای سازمان کمک خواهد کرد.
برای ترکیب آموزش در استراتژی مدیریت استعدادهایتان، این پنج راه باید به‌کار گرفته شود:

1. مدیران سازمانی خود را آموزش دهید
از راس شروع کنید و مدیران ارشد خود را در تفاوت‌ها و منافع آموزش به جای مشاوره آگاه کنید. در مورد چشم‌اندازهایشان در آموزش و تعیین خواسته‌هایشان برای شرکت و همکاری در آموزش سوال کنید. منافع آموزش را توضیح دهید و از کاربرد آنها در سازمانشان سوال کنید.

2. شناسایی مربیان، شرکا و اسپانسرهای اجرایی
افراد و مدیرانی بیابید که توانایی تبدیل شدن به مربی داخلی در شرکتتان را دارند. این افراد ممکن است در مدیریت استعدادتان و مناطق توسعه سازمانی باشند یا ممکن است از درون کسب و کار خارج شده باشند. کاندیداهایی را برای شرکت در برنامه آموزش شناسایی کنید. شرکت‌کنندگان باید از اینکه بخشی از برنامه باشند هیجان‌زده شده باشند. تعیین کنید که کدام مدیر اجرایی باید اسپانسر برنامه و کدام یک باید شریک باشد. اطمینان حاصل کنید که آنها در آموزش و شناسایی شرکا، بازاریابی و ثبت‌نام شرکا، در خلال برنامه از شما حمایت خواهند کرد.

3. مدیریت انتظارات
اطمینان یابید که انتظارات خود را دقیقا بر مربیان داخلی‌، اسپانسرهای اجرایی و البته مدیران و همکارانتان تنظیم کرده‌اید. اطمینان یابید که اهداف برنامه، تعهد زمانی و نقش‌ها و مسوولیت‌ها برای آنها روشن است.

4. آموزش
کاندیداهای مربیگری داخلی خود را در یک برنامه آموزشی برای آموزش افراد به‌عنوان مربی ثبت‌نام کنید و اطمینان یابید که آنها توسط یک مربی با تجربه آموزش داده شوند. به علاوه، به افراد در نقش‌ها و مسوولیت‌های شریک، آموزش دهید.

5. اندازه‌گیری موفقیت
قبل از شروع برنامه، تعیین کنید که چگونه موفقیت آن را اندازه‌گیری می‌کنید. ممکن است به سادگی و با استفاده از امتیاز خالص ترویج‌کننده فروش (مبلغ بازرگانی) یا با روشی ساده انجام شود. (الزاما نباید یک اندازه‌گیری دشوار مانند نرخ بازگشت سرمایه باشد). اگر برنامه شما پذیرفته و استفاده شود، این یک نشانه بزرگ است. مصاحبه با آنها یا بررسی منافعی که دریافت می‌کنند، یک ایده فوق‌العاده است. به علاوه مطمئن شوید که از مدیران برنامه در مورد تغییراتی که ممکن است در رفتارهای کارمندان بعد از آموزش داشته باشند سوال می‌شود.
در دنیای کنونی که با تغییرات احاطه شدیم و تقاضاهای زیادی را در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود شاهد هستیم، نیاز برای آموزش همیشه وجود دارد. آموزش مدلی برای تعهد، توانمندسازی و پاسخگویی است. با تعهد به آموزش، شما تصمیم می‌گیرید کارمندان را از سطح متوسط به کارمندانی با عملکرد بالا برسانید.

http://iranchef.com/fa-ir/services

راه اندازی رستوران صفر تا صد

مصاحبه اختصاصی روزنامه قدس با مدرس آشپزی


رستوران های فست فود، ایتالیایی، ایرانی و فرنگی، دریایی و آشپزخانه های صنعتی کترینگ و سنتی با جدید ترین منو های روز از صفر تا صد



فرآیند علمی و تخصصی راه اندازی انواع رستوران

1-برآورد هزینه های راه اندازی کامل رستوران انتخاب نوع فست فود یا رستوران ،کافی شاپ و بازدید از محل قبل از هرگونه اقدام و سرمایه گذاری

2-طراحی و تعیین اسم آرم واحد صنفی شما
3- انتخاب محل مناسب با توجه به نیاز منطقه
4-طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی با جدیدترین متدهای روزدنیا
5- نورپردازی داخلی و خارجی با کمترین هزینه
6-انتخاب تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مطابق با استانداردها
7-طراحی آشپزخانه و تجهیز مکانیزه با نازلترین قیمتها
7-آنالیز،قیمت گذاری، منو، همراه با آموزش پرسنل
8- تهیه چارت سازمانی و چک لیست ها و فرم های راه اندازی موفق
9- تدوین استراتژی جامع خدمات فست فود ،کافی شاپ و رستوران
10- طراحی بروشور، استند، کارت ویزیت، بیلبورد، تیزر رستوران جهت بهره گیری در برنامه های تبلیغاتی و بخش بازرگانی
11- گزینش و استخدام پرسنل و آموزش کارکنان و مدیران
12- تهیه و تدوین برنامه استراتژیک 5 ساله رستوران
13-قرارداد و تعیین حقوق پرسنل طبق چارت سازمانی
14- تهیه و تدوین آیین نامه انظباطی و شرح وظایف پرسنل
15-تهیه و تدوین برنامه جامع مالی سه ماهه واحد صنفی شما
16-تعیین هزینه های ثابت و متغیر ماهیانه واحد صنفی.
17-فعالیت های گسترده بازاریابی و تبلیغات استفاده از علوم بازرگانی اجرای روشهای نوین و اثربخش جهت افزایش مشتری فروش عالی.

18-طراحی فرم نظرسنجی، کنترل کیفی و روش های و نظارت بر عملکردمدیران و زیرمجموعه
19- تدوین استاندارد بهداشت موادغذایی، فردی و محیط مجموعه
20-طراحی زیربنایی پارامترهای غذایی رستوران جهت اخذ گواهینامه ISO - HACCP و معرفی بهترین ممیزها

سیستم مدیریت ایران شف ، تازه ترین متد مدیریت در بالاترین سطح کلاس جهانی بشمار می رود.

در سیستم مدیریت کلاس جهانی ، متخصصین ، یک متد مدیریت نوین را در کار شما به اجرا می گذارند که اثرات

آنرا حتی مشتریان شما نیز بخوبی لمس خواهند کرد .

مزایای این سیستم چیست ؟

1 - مشتریان شما را بطرز خارق العاده ای افزایش می دهیم.

2- هزینه های شما را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهیم .

3 - فروش شما را در شرایط یکسان نسبت به رقبا به میزان شگفت انگیزی افزایش می دهیم .

این سیستم حتی در یک فست فود یا کافی شاپ کوچک نیز قابل اجراست.

4-کلیه پرسنل شمارا در حد استانداردبین المللی آموزش داده و جدیدترین منوهای روزدنیارا برای رستوران یاکافی شاپ با آموزش راه اندازی میکنیم.

5-دکوراسیون شما را با جدیدترین و ارزانترین سازه های روزدنیا طراحی و اجرا می نماییم.

برآورد هزینه ها قبل از سرمایه گذاری:

خرید یا اجاره محل کار با دید کارشناسی.

ساخت و ساز اصولی و فنی که مورد تایید ارگانهای مرتبط با مجوز باشد.

هزینه تبلیغات، کارت، منو، بروشور، سربرگ، جلدمنو ودیگر موارد.

هزینه تجهیزات و مکانیزه کردن سالن و آشپزخانه، انبار، سرویسها، ودیگر بخشهای رستوران یا صنوف دیگر.

هزینه اخذ مجوز.

هزینه حقوق و مزایای پرسنل.

هزینه خرید مواد غذایی و نگهداری اصولی .

از صفر تا صد ما شمارا همراهی خواهیم کرد.

تضمین فروش بالا آخرین اهداف ایران شف

مشاوره رایگان فقط از طریق بخش پرسش و پاسخ سایت امکان پذیر می باشد.
مشاوره حضوری با وقت قبلی میباشد.


تجهیزات رستوران و کافی شاپ از صفر تا 100 با نازلترین قیمت

(دستکاه پودر زن )بردینک آردسوخاری برای مرغ سوخاری وکنتاکی
* دستکاه مریناتورجهت طعم دارکردن مرغ
* دستکاه هنی پنی امریکایی
* دستکاه دیس پلی گرم خانه مرغ سوخاری
*تولیدکننده واردکننده انواع پودرهای سوخاری مرغ
*تولیدکننده انواع چاشنی های سالاد.سس.استیک وهمبرگروپودرپیتزا.بابهترین کیفیت درصنعت فست فود رستوران
* دستکاه سرخ کن سیب زمینی دین
* دستکاه سرخکن امپریال
* دستکاه شوت سیب زمینی وساندویچ
* گرم خانه صنعتی
* یخچال صنعتی4درب و2درب
* فریزرصنعتی4درب و2درب
* یخچال فریزرمیزکاری
* انواع سلف های رستوران
* انواع کانتر.انواع میزصندلی.انواع کاناپه های رستوران.فست فود
* انواع هودوسانتی فیوژ
* تخته کار چوبی وپلاستیکی درابعاد مختلف
* میزکارهای استیل
* دیک بخارپز برنج
* دستکاه اسپرسو
* انواع میکسروبلندر
* انواع دستکاهای شیکر
* انواع آسیاب های قهوه دستی وصنعتی
* انواع وارمرهای سوپ
* انواع یخچالهای تایپینک7لکنه وغیره برای ساندویچ وپیتزا
* انواع ویترین کیک
* انواع یخچالهی بستنی
* انواع یخچالهای ویترینی آب میوه ونوشابه.کیک
* دستگاه چدن
* دستگاه ذغالی پزهمبرگر
* دستگاه گریل استیک روغنی
* دستگاه کباب پز اتوماتیک وتابشی
* سیخ شور
* دستگاه یخ ساز
* دستگاه نوشابه ساز
* دستگاه بستنی ساز پمپ دار
* انواع تسترودستگاه پنی نی برای همبرگروساندویچ
* انواع سردخانه های صنعتی زیرصفروبالای صفر
* فرهای ریلی خارجی و ایرانی
* فرریلی مارشال.دستگاه کباب ترکی پز.دستگاه مرغ بریان
* فرریلی هبرگر.فرهای ریلی اتوماتیک باساختارهای به روزدنیا
* فرهای پخت پیتزاایتالیایی پاروئی وصندوقی وسایر تجهیزات.
* چرخ گوشت صنعتی مبله و رومیزی
* خوردکن و خلال کن
* کالباس بر
* دستگاه همبرگرزن اتوماتیک ودستی
* دستگاه خمیرکیر ایتالیایی و ایرانی
* انواع اجاق گازهای صنعتی


با تقدیم احترام فرهاد زعفری هشجین .